Nieuwlandlaan 83
3200 Aarschot

Dit versta je onder draai- en freeswerken 

Draai- en freeswerken zijn niet weg te denken uit een hedendaags industrieel landschap. Maar wat houden beide technieken precies in en waarin schuilen de belangrijkste verschillen? In deze inspiratietip brengen we duidelijkheid. 

Wat zijn draai- en freeswerken? 

Metaalbewerking is een belangrijk onderdeel van vele industrietakken. Het is dan ook belangrijk om mensen in huis te hebben die expertise hebben in draai- en freeswerken.

Zo ben je altijd zeker van de correcte toepassingen en put je de mogelijkheden maximaal uit. 

 

Draaien maar! 

Metaal kan op verschillende manieren bewerkt worden. Wanneer je je bezighoudt met het draaien van metaal, dan klemt de metaalbewerker het metaal in een spantang. Het metaal en de spantang draaien tegen een zeer hoge snelheid rond en zo wordt het metaal verspaand.

De moderne draaibanken die vandaag de dag in omloop zijn, staan garant voor snel en nauwkeurig werk.  

Dit moet je begrijpen onder draai- en freeswerken.

Daarom zijn draai- en freeswerken belangrijk.

Frezen gaat ook! 

Ook frezen is een veelgebruikte techniek om metaal te bewerken. Daar verloopt het proces eerder omgekeerd dan dat het geval is bij de draaitechniek. Om te frezen maakt de bewerker het metaal vast waarna de frees zich er verticaal, horizontaal of driedimensionaal om heen beweegt.

 

Dankzij de moderne computergestuurde CNC-freesmachines wordt precisiewerk mogelijk en slaagt de metaalbewerker in om elk stuk metaal in de gewenste vorm te bewerken. 

Draai- en freeswerken als sluitstuk 

Ben je op zoek naar een partner voor de outsourcing van bepaalde industriële taken binnen je productieomgeving? Dan loont het meer dan de moeite om ook even na te vragen of de partner in kwestie draai- en freeswerken uitvoert.

 

Zo ben je ook op dat vlak helemaal ontzorgd en weet je dat je de voornaamste taken met een gerust hart kunt overlaten aan de partner die je op alle vlakken even professioneel kan bijstaan. Bovendien is het ook mogelijk om draai- en freeswerken in kunststof te laten uitvoeren. 

 

Draaien en frezen is een specialiteit en een vak op zich. Alles draait dan ook rond het beschikken over de juiste machines en knowhow. Want alleen zo bereik je de resultaten die nodig zijn om metaaltoepassingen van hoogwaardige kwaliteit te creëren. 

[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Maak kennis
Met UCT

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde die UCT jouw industriële onderneming biedt? Neem dan zeker contact met ons op. We laten je graag kennismaken met al onze diensten, zodat jouw organisatie de ondersteuning krijgt die ze nodig heeft.

 
"
"

We waren dan wel zeer tevreden over deze snelle interventie van UCT, maar het verbaasde ons anderzijds ook niet. Want we doen al langer een beroep op hun diensten. Meer nog, de UCT-medewerkers zijn al jaren een vaste waarde binnen meerdere van onze teams. UCT is als het ware onze hofleverancier wanneer het aankomt op de handling van complexere projecten.

Kristof Vandenplas, AB-Inbev