Nieuwlandlaan 83
3200 Aarschot

[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
terug

"In momenten van crisis maakt UCT echt wel het verschil"

Een tandkranslager is een vitaal onderdeel van de productie-installatie bij de internationale brouwerijgroep AB-Inbev. UCT slaagde erin om dit defecte onderdeel in een mum van tijd te herstellen. Dat leverde AB-Inbev niet alleen tijdwinst op, maar behoedde hen ook voor grote productieverliezen. Kristof Vandenplas, First Line Manager in het maintenance team van AB-Inbev doet het verhaal.

Razendsnelle service

"We hadden in het verleden al eens een geplande herstelling van de tandkranslager laten uitvoeren” steekt Kristof van wal. “In samenwerking met enkele externe partners duurde het toen 17 dagen om de toch wel complexe herstelling uit te voeren. Op het moment dat we UCT inschakelden, werden we geconfronteerd met een onverwachte panne. En dat in het zomerseizoen, een voor ons bijzonder drukke productieperiode.

 

Zaakvoerders Kris en Philip haasten zich ter plaatse en startten meteen met de opmaak van een plan van aanpak. Het was sowieso een complexe herstelling, maar omdat UCT ook over een kraanservice beschikt, moest er geen extern takelbedrijf aan te pas komen. Kris maakte werk van een duidelijk constructieplan terwijl Philippe een accurate 3D-tekening voorbereidde.

Race tegen de klok

"Het moment van de herstellingswerken viel niet op een moment waarop er zowel weekenddagen als een feestdag stonden gepland. Toch werkten de mensen van UCT non-stop door. Dankzij de ijzersterke voorbereiding slaagde het team erin om de klus op drie dagen te klaren.

 

Een heel verschil met de geplande onderhoudsbeurt die maar liefst 14 dagen langer duurde omdat er meerdere externe partijen bij betrokken waren. Het spreekt voor zich dat AB-Inbev meer dan tevreden was met dit supersnelle resultaat. Bovendien werd alles tot in de puntjes afgewerkt, zodat onze productielijnen maar minimale hinder hebben gehad.

Uiterst betrouwbare partner

"We waren dan wel zeer tevreden over deze snelle interventie van UCT, maar het verbaasde ons anderzijds ook niet. Want we doen al langer een beroep op hun diensten. Meer nog, de UCT-medewerkers zijn al jaren een vaste waarde binnen meerdere van onze teams. UCT is als het ware onze hofleverancier wanneer het aankomt op de handling van complexere projecten.

 

Daarnaast staan ze ook in voor de permanente ondersteuning van onze onderhoudsteams. Het mag dus echt wel duidelijk zijn dat UCT in crisismomenten echt wel het verschil maakt. En ons daarnaast ook permanent ondersteunt op een constructieve manier. Heel fijn om zo te mogen samenwerken met een externe partner!”

[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Maak kennis
Met UCT

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde die UCT jouw industriële onderneming biedt? Neem dan zeker contact met ons op. We laten je graag kennismaken met al onze diensten, zodat jouw organisatie de ondersteuning krijgt die ze nodig heeft.

 
"
"

We waren dan wel zeer tevreden over deze snelle interventie van UCT, maar het verbaasde ons anderzijds ook niet. Want we doen al langer een beroep op hun diensten. Meer nog, de UCT-medewerkers zijn al jaren een vaste waarde binnen meerdere van onze teams. UCT is als het ware onze hofleverancier wanneer het aankomt op de handling van complexere projecten.

Kristof Vandenplas, AB-Inbev