top of page

ONZE DIENSTEN

Onze klanten zijn onze eerste prioriteit en we doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat zij volledig tevreden zijn met het geleverde werk. Heb jij een specifiek project dat professionele aandacht vereist? Onze diensten zijn op maat gemaakt voor zelfs de meest complexe projecten. Neem vandaag nog contact op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Best-Practices-for-Industrial-Maintenanc

ZORGELOOS ONDERHOUD

Het rendement van uw productieproces is zeer sterk afhankelijk van een degelijk onderhoud van het machinepark. Hiervoor hebben wij de juiste mensen in huis. Op alle vlakken kunnen wij uw onderhoudsteam ondersteunen of indien gewenst instaan voor het volledige onderhoud.
Mechanisch, hydraulisch, elektrisch, pneumatisch, … op alle vlakken hebben we de nodige know-how en utilities in huis om dit tot een goed einde te brengen en de stilstandstijden, die in vele gevallen te wijten zijn aan een gebrek aan onderhoud, te beperken.
Opstellen van een preventief onderhoudsplan, smeerplannen, opvolgen en uitvoeren van shut-down werken, dit alles behoort bij UCT tot de mogelijkheden. Dit en nog veel veel meer!

IMG_2302.jpeg

LAS- EN CONSTRUCTIE-WERKEN

Naast de onderhoudswerken is UCT ook gespecialiseerd in las- en constructiewerken. Onze team bevat zeer getalenteerde constructielassers en fotolassers. 

Onze focus ligt voornamelijk op:

• Plaatsen van industriële pijpleidingen (metaal, RVS, PE/PP)
• Vervaardigen van metalen constructies

• Fabriceren van trechters
• Maken van bordessen, trappen en steunen

• Oplaswerken van rotors

Wij hebben de nodige know-how in diverse sectoren, gaande van voeding tot de chemische sector

online-mechanical-engineering-technology

ENGINEERING

Onze engineeringsafdeling bestaat uit ingenieurs die jarenlange ervaring hebben genoten in een industriële omgeving. Deze groep mensen beschikken over de nodige kennis om projecten uit te werken van A tot Z. 

Ieder project kan zowel op elektrisch als op mechanisch vlak tot in detail uitgewerkt worden. Hiervoor maken wij gebruik van de meest recente software programma's zoals oa. Autodesk Inventor en AutoCAD.

Ook digital prototyping behoort tot onze mogelijkheden. Wij zijn in de mogelijkheid om machineonderdelen in 3D te ontwerpen en hiervan een 3D geprint testexemplaar aan te leveren.

IMG_5100.jpg

COMPACT KRAANWERK

UCT heeft zijn activiteiten in 2018 uitgebreid met het uitvoeren van kleine kraanwerken. Door de aanschaf van de Hoeflon C6 compactkraan, is bijna iedere hijsklus, in een moeilijk bereikbare omgeving, haalbaar.

 

Deze compacte krachtpatser weegt een slordige 2850kg en verplaatst zich moeiteloos door een standaard deuropening. Desondanks zijn kleine afmetingen is hij in staat om maximaal 3150kg te hijsen.

 

In uitgeschoven toestand bereikt hij een hijshoogte van 17 meter. Door zijn lier met capaciteit van 2000kg kan hij ook perfect dienst doen als montagekraan.

 

De radiografische bediening zorgt ervoor dat de operator zich kan plaatsen in een positie waarbij het zicht op de last altijd optimaal is. Dit voorkomt problemen die ontstaan door communicatiefouten.

 

Omwille van veiligheidsoverwegingen wordt deze minikraan enkel verhuurd inclusief kraanoperator.

Voor kleinere hijsklussen hebben we in 2020 ons machinepark verder uitgebreid met de Hoeflon C1

Meer info, zoals bv hijstabellen, kan je terugvinden op onze aparte website.

IMG_7601.jpeg

DRAAI- EN FREESWERKEN

Met de aanschaf van onze XYZ draaibank en freesmachine zijn we in staat om het beste van conventioneel en CNC verspanen te combineren. Deze machines laten toe om vrij snel stukprodukten of kleine series te vervaardigen in een mum van tijd.

Door de snelle inzetbaarheid vormen deze machines een meerwaarde tijdens onverwachte interventies.

IMG_6535.jpeg

LASERUITLIJNING

De levensduur van motoren, pompen en koppelingen vergroten aanzienlijk wanneer deze toestellen goed uitgelijnd zijn. 

Wij beschikken over "State of the Art" uitlijntoestellen om aandrijvingen uit te lijnen. We spreken dan hoofdzakelijk over het uitlijnen van motor-pomp combinaties en het uitlijnen van riemschijven.

Hiernaast kunnen wij met deze toestellen ook assistentie verlenen bij het in kaart brengen van de vlakheid van verschillende oppervlaktes.

Na iedere uitlijning wordt er onmiddellijk een uitgebreid verslag opgemaakt, waarin zowel de meetresultaten vermeld staan van hoe de aandrijving werd aangetroffen en hoe de aandrijving werd achtergelaten. 

In bepaalde gevallen ligt de uitlijnfout aan externe factoren, waardoor de uitlijncorrectie niet kan uitgevoerd worden. Wij ondersteunen onze klanten ook in het bieden van een mogelijke oplossing hiervoor

Integra_Range.jpg

DEPOT AIR PRODUCTS

Air Products is een producent van industriële gassen. UCT heeft zich geëngageerd om een depot te worden van AIR PRODUCTS. Bij ons kan je terecht voor het afhalen van alle industriële gassen en het bekomen van advies hieromtrent. 

Bestaande klanten van AIR PRODUCTS kunnen bij ons flessen komen afhalen aan dezelfde condities die ze reeds hebben. De facturatie van de gassen blijft via AIR PRODUCTS verlopen.

Nog geen klant bij AIR PRODUCTS.  Geen paniek, ook hiervoor kunnen wij het nodige doen. Spring gerust eens binnen voor meer info of contacteer ons telefonisch of via het contactformulier.

bottom of page